MediRisk Fellowship Nieuw Veiligheidsdenken

MediRisk Fellowshipprogramma in samenwerking met Prof. Sidney Dekker. De manier om als ziekenhuis of zorgorganisatie expertise te ontwikkelen in het nieuwe veiligheidsdenken. Einde dit jaar beginnen de inschrijvingen voor het Fellowshipprogramma 2023 op 5,6,7,8 juni 2023.

 

Fellowship Veiligheidsdenken

Sinds 2016 benadert MediRisk  patiëntveiligheid vanuit het Safety-II perspectief. Daarbij worden zorgorganisaties en zorgnetwerken gezien als complexe adaptieve systemen. In complexe systemen worden incidenten gezien als symptomen van onderliggende problemen binnen het systeem.

Leren van internationale experts

Om dit verder te ontwikkelen start MediRisk het Fellowship Nieuw Veiligheidsdenken. In dit Fellowship gaan we samen met collega’s uit de zorg het Nieuwe Veiligheidsdenken verder ontwikkelen. Dit doen we niet alleen. Professor Sidney Dekker van de Griffith University in Australië en Dr. Robert Jan de Boer, lector veiligheidsmanagement aan de SDO Hogeschool nemen ons mee in het gedachtegoed van Safety Differently en Resorative Just Culture. Een unieke kans om van deze internationale experts te mogen leren.

Exclusieve masterclasses

We introduceren je in onze internationale netwerken waaronder de Resilient Healthcare Network en brengen je in contact met experts op het gebied van veiligheid in binnen- en buitenland. Je wordt onderdeel van het kennisnetwerk Nieuw Veiligheidsdenken.

Het gaat hier om een Masterclass programma waarin alle onderdelen van het moderne veiligheidsdenken langskomen. Safety-II, Safety-Differently, Restorative Just Culture en leiderschap in complexe organisaties. De masterclasses zijn de aftrap van een gezamenlijke reis om kennis en kunde uit te wisselen op het gebied van modern veiligheidsdenken.

De masterclasses zijn inclusief diner en overnachting.

Voor wie?

Iedereen die zich in de gezondheidszorg bezighoudt met veiligheid voor patiënt, zorgverlener en organisatie. Je bent in de gelegenheid om na de masterclasses periodiek tijd te investeren in het Fellowship om de kennis en kunde te verstevigen. Je bent bereid om de opgedane kennis te verspreiden binnen je organisatie. Jouw bestuurder staat achter je beslissing om deel te nemen aan dit fellowship

Aanmelden

Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen naar preventie@medirisk.nl.

Wanneer?

Fellowshipprogramma 2023: 5,6,7,8 juni 2023, 09.00 – 17.00 uur.

Locatie

Kontakt ter Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg

Kosten

Fellowshipprogramma incl masterclasses, terugkomdagen, diner en overnachting:
€ 3950 excl. btw

 

Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers aan de Fellowship? Bekijk onderstaande video van Wendy Oerbekke-Grooten, beleidsadviseur K&V van ZGT.