Restorative Just Culture

Fellowshipprogramma Nieuw Veiligheidsdenken 2023

Fellowshipprogramma in samenwerking met prof. Sidney Dekker waarmee ziekenhuizen en andere zorgorganisaties de kans krijgen om expertise in het nieuwe veiligheidsdenken te ontwikkelen. Een unieke kans om expert te worden op dit gebied en het gedachtegoed in- en extern te verspreiden. De deelname is beperkt tot 10 zorgprofessionals en is exclusief voor leden MediRisk.

Met de opgedane kennis wordt een plan van aanpak voor de eigen zorgorganisatie uitgewerkt en met steun van de Raad van Bestuur en andere Fellows in de praktijk gebracht.

In een vierdaagse masterclass onder leiding van Prof. Sidney Dekker komen alle onderdelen van het moderne veiligheidsdenken langs. Safety-II, Safety-Differently, Restorative Just Culture en leiderschap in complexe organisaties. De masterclasses zijn de aftrap van een gezamenlijke reis om kennis en kunde uit te wisselen op het gebied van modern veiligheidsdenken. In het Fellowshipprogramma komt een groep Fellows na het doorlopen van de vierdaagse Masterclass enkele keren per jaar bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen, worden nieuwe ontwikkelingen besproken en contact gelegd met (inter)nationale experts uit verschillende sectoren op het gebied van het nieuwe veiligheidsdenken

Voor wie: medisch specialisten patientveiligheid, Quality Nurses en senior kwaliteitsadviseurs.

Leden: Het Fellowship en de Masterclass zijn exclusief voor leden. De kosten voor de Masterclass bedragen €3.950-  (inclusief locatiekosten en overnachting)

Door deel te nemen aan het programma ben je in staat om als expert op het gebied van het nieuwe veiligheidsdenken een rol te spelen binnen de eigen zorgorganisatie en/of binnen de eigen beroepsgroep. Door samen met andere Fellows in een netwerk steeds nieuwe kennis op te doen blijf je jezelf ontwikkelen als veiligheidsexpert.

Aanmelden: stuur een mailtje naar preventie@medirisk.nl

Maximaal 10 deelnemers (max 2. Deelnemers per organisatie)

Bij meer dan 10 belangstellende selecteren wij op basis van binnenkomst en beroepsgroep.

Fellowshipprogramma 2023

09:00 – 17:00 uur

Maandag 5 juni

Dinsdag 6 juni

Woensdag 7 juni

Donderdag 8 juni

 

 

Fellowshipprogramma Nieuw Veiligheidsdenken 2023

  • Datum : 5 juni, 6 juni, 7 juni en 8 juni
  • Duur : 9:00-17:00 uur
  • Locatie : Masterclass bij Kontakt der Kontinenten.
  • Kosten : Leden: €3.950,- (inclusief locatiekosten en overnachting).
  • 05 juni 2023