Fram

Fram Training 3 oktober 2023

Over de training
Safety-II heeft oog voor de voortdurend veranderende complexiteit van processen en de rol van professionals bij het behalen van gewenste uitkomsten. Hoe complexer die omgeving is, hoe belangrijker menselijke vermogens als flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn om te kunnen omgaan met complexiteit en variatie in het werk. De belangrijkste uitdaging voor verbetering van de patiëntveiligheid is dan ook om zicht te krijgen op de aanpassingen die zorgverleners dagelijks in hun werk doen.

Met de Functional Analysis Method  (FRAM) is het mogelijk een model te maken van de dagelijkse praktijk, waarbij de variaties in werk en de aanpassingen die zorgverleners doen zichtbaar worden gemaakt.

In deze training brengen wij je de principes en diverse aspecten van FRAM bij. Wij laten zien wanneer het waardevol is om een FRAM in te zetten. Er wordt geoefend met het maken van een FRAM, geoefend met bevragen van de aspecten van FRAM, het leren herkennen van aanpassingen en variaties in de interviews en het terugkoppelen van FRAM in de dialoogsessie. Tijdens de training gaan deelnemers zelf aan de slag met het maken van een FRAM in de FRAM Model Visualiser.

Bij deze trainingen gaan wij er vanuit dat de deelnemer beschikt over de basiskennis over Safety-II.

Voor wie?
Kwaliteitsmanagers, zorgverleners en iedereen die patiëntveiligheid een warm hart toedraagt en met FRAM in de praktijk aan de slag wil gaan.

Na deze training begrijp je de diverse aspecten van FRAM, hoe een FRAM model te maken en wat deze inzichten kunnen opleveren voor jouw organisatie.

Duur
Deze training bevat in totaal 7 uur.

Wanneer
Dinsdag 3 oktober van 9:00 tot 16:00 uur.

Locatie
Kontakt der Kontinenten, Soesterberg.

Accreditatie
Voor deze training is geen accreditatie aangevraagd.

Kosten
Voor deelnemers werkzaam bij een instelling aangesloten bij de Onderlinge MediRisk rekenen wij € 300,- (ex. 21% btw) per deelnemer.

Voor niet-leden rekenen wij € 450,- (ex. 21% btw) per deelnemer.

Deze training is inclusief 2 uren advies wanneer je FRAM in de praktijk gaat toepassen. Deelname aan het FRAM netwerk is inclusief.

Vier weken voorafgaand aan de training wordt de factuur verzonden.

Fram Training 3 oktober 2023

  • Datum : 3 oktober
  • Duur : 9:00-16:00 uur
  • Locatie : MediRisk
  • Kosten : Leden: €300,- / Niet leden: €450,-
  • 03 oktober 2023