MediRisk Fellowship Nieuw Veiligheidsdenken

Op 25 april 2024 starten we weer met het Medirisk Fellowship Nieuw Veiligheidsdenken in de zorg. Het programma richt zich op het verbeteren van patiëntveiligheid door deelnemers kennis te laten maken met drie denkkaders: een positief mensbeeld, aandacht voor de complexe zorgomgeving en kijken met een open blik. Alle facetten van Safety-II en hoe dit toe te passen in de praktijk komen aan bod. Voor medisch specialisten, verpleegkundigen en kwaliteitsmanagers.

 

MediRisk Fellowship 2024

Sinds 2016 benadert MediRisk  patiëntveiligheid vanuit het Safety-II perspectief. Daarbij worden zorgorganisaties en zorgnetwerken gezien als complexe adaptieve systemen. In complexe systemen worden incidenten gezien als symptomen van onderliggende problemen binnen het systeem.

Leren van internationale experts

Om dit gedachtegoed verder te ontwikkelen is MediRisk gestart met het Fellowship Nieuw Veiligheidsdenken.

Schrijf je in voor de derde editie van het MediRisk Fellowship Nieuw Veiligheidsdenken in de zorg. Als Fellow word je ondergedompeld in kennis en pragmatische toepassingen van Safety II. Daarnaast maak je deel uit van een community van fellows die ervaringen deelt om daarmee de praktische vertaling naar de eigen zorgorganisatie te ondersteunen. Deelname aan het fellowshipprogramma is een unieke kans om expert te worden op dit gebied en het gedachtegoed te verspreiden. Het uiteindelijke doel: het verbeteren van de patiëntveiligheid in je zorgorganisatie.

inschrijven Fellowship
Benieuwd naar de ervaringen van deelnemers aan de Fellowship? Bekijk onderstaande video van Wendy Oerbekke-Grooten, beleidsadviseur K&V van ZGT.