Masterclass

Masterclass Restorative Just Culture
12 & 24 september 2024

Hoe zorg je na een ernstig incident voor herstel van vertrouwen voor patiënt, familie en betrokken zorgverleners binnen de organisatie?

Op 12 en 24 september 2024 organiseert MediRisk de tweedaagse Masterclass Restorative Just Culture (RJC). Restorative Just Culture (Herstelgericht Perspectief) is een klimaat dat gericht is op herstel van vertrouwen en relaties na een ongewenste gebeurtenis. Tijdens deze tweedaagse masterclass gaan we in op de achtergronden van deze herstelgerichte aanpak en hoe dit gedachtegoed past binnen de juridische kaders.

Je leert van experts en ervaringsdeskundigen hoe je als organisatie de regie pakt na een ongewenste gebeurtenis. Om de impact voor alle betrokkenen te verminderen en secundaire, vaak procedurele, schade zo veel mogelijk te voorkomen. De experts nemen je mee in hun ervaringen en bieden je handvatten om de herstelgerichte aanpak toe te passen in jouw organisatie.

Tijdens de masterclass gaan we aan de slag met een door ons samengestelde casus, zodat je de opgedane kennis direct in praktijk kunt brengen.

Voor wie: calamiteitenonderzoekers, peer supporters, klachtenfunctionarissen, juristen en kwaliteitsadviseurs.

Na deze training: heb je kennis van het gedachtegoed van Herstelgericht Perspectief, heb je inzicht hoe je als organisatie de regie kan pakken na een ongewenste gebeurtenis en krijg je handvatten aangereikt om de herstelgerichte aanpak toe te passen op concrete situaties.

Duur: deze masterclass bestaat uit 15 uur, verdeeld over twee dagen. De masterclass wordt gegeven op 12 en 24 september 2024 van 9:00 tot 16:30 uur.

Locatie: Schola Medica, Utrecht.

Accreditatie: voor deze training is geen accreditatie aangevraagd.

Kosten: de investering voor deze tweedaagse masterclass is € 1029,- (incl. 21% btw) voor leden en € 1634,- (incl. 21% btw) voor niet-leden. Inschrijven met meerdere personen van één organisatie? Dan ontvangt jouw organisatie 25% korting voor elke volgende deelnemer.

Masterclass Restorative Just Culture
12 & 24 september 2024

  • Datum : 12 & 24 september 2024
  • Tijd : 09.00 - 16.30 uur
  • Locatie : Schola Medica zaal 3.12
  • Kosten per 2 dagen : € 1029 (incl. 21% btw) voor leden en € 1634 (incl. 21% btw) voor niet-leden.
  • 12 september 2024